Geniet langer van je bloemen met deze tips

Nadat je een mooi boeket bloemen hebt ontvangen is het van belang dat de bloemen goed worden verzorgd. Een goede verzorging zorgt ervoor dat je bloemen langer mooi blijven en voor een langere levensduur. Wij geven graag een aantal verzorgingstips voor bloemen zodat jij langer plezier hebt van je bloemen.

1. Schone vaas

Zorg dat de vaas goed schoon is en gebruik een sopje van afwasmiddel en een schuursponsje voor het beste resultaat. Zo verwijder je alle oude bacteriën.

2. Bloemen schuin afsnijden

Snijdt altijd een stukje van de steel schuin af, dit verwijderd eventuele bacteriën en schimmels. Hierdoor krijgen ze ook een groter oppervlakte waardoor ze meer water opnemen. Gebruik bij een schoon scherp mesje of snoeischaar.

3. Bladeren verwijderen

Verwijder de bladeren onderaan de stelen zodat ze niet in het water kunne hangen. Het blad kan namelijk gaan rotten in het water. Bloemen houden niet van bacteriën of vervuild water.

4. Vers water en de voeding

Zet de ontvangen bloemen zo snel mogelijk in het water. Vul de vaas eerst met de meegeleverde bloemenvoeding. Op de verpakking van de voeding staat welke verhouding van voeding en water nodig is. Lauw warm kraanwater is hier prima voor te gebruiken. Exotische bloemen hebben vaker wat warmer water nodig.

5. Een goede plek

Zet de bloemen niet op de tocht, in de buurt van fruit of in de buurt van de verwarming. Zet de vaas op een koele plek, vooral op warme zomerdagen. Let er ook op dat er voldoende water in de vaas zit.

6. Vers water

Verschoon het water om de paar dagen en spoel de stelen schoon met water. Eventueel kun je een extra stukje van de stelen afsnijden. Hierdoor blijven de bloemen nóg langer mooi.